Tjenester
Vi tar alle sakstyper. Ingen sak er for liten, og ingen sak er for stor.
Tid det tar å lese: 7 minutter

Digital utroskap tegnene du bør se etter

Utroskap kan være fysiske møter eller digital kommunikasjon. Digital utroskap tegnene du bør se etter. Tegnene og når alarmen burde gå. Råd og tips til preventive tiltak.

Idag har vi en mengde ulike sosiale plattformer hvor vi møtes for å utveksle både bilder, videoer og tekst. Plattformene brukes både privat og i jobbsammenheng.

Tegn på forelskelse hos menn er ofte annerledes enn tegn på forelskelse hos kvinner. Kvinner er som regel mer opptatt av det emosjonelle. Med andre ord er emosjonell utroskap mer utbredt blant kvinner enn menn. Er din partner utro? La oss se nærmerere på tegnene ved digital utroskap.

Disse tegnene bør du se etter ved mistanke om digital utroskap

Digital utroskap disse tegnene bør du se etter.

Digital utroskap – Dette er tegn du bør se etter:

 • Gjemmer din partner mobilskjermen for deg?
 • Legger partneren din PC-skjermen ned når du kommer?
 • Ser du partneren din sin vennelisteFacebook?
 • Er det noen venner på sosiale medier som alltid liker bildene og innleggene til din kjæreste?
 • Er din kjæreste unnvikende når du spør din partner om hvem denne vennen er?
 • Stopper din samboer bilen sin noen hundre meter fra huset og ringer noen ofte?
 • Er din samboer lenge på badet med mobiltelefonen sin?

Dette er noen av tegnene vi som privatetterforskere hører at våre kunder opplever i saker hvor vi avdekker utroskap.

Råd og preventive tiltak ved mistanke

Det verste du kan gjøre er antakeligvis å konfrontere din kjæreste. Hvis din kjæreste er utro, så er det liten sannsynlighet for at din partner vil fortelle deg om det.

Vri heller litt på det. Snakk om utroskap generelt. Spør hva din kjæreste hadde gjort hvis du var utro.

På denne måten konfronterer du ikke, men du kommuniserer samtidig at temaet er interessant for deg. Din partner kan få kvaler og fortelle deg hva han eller hun bedriver. Alternativt kan du i minste gi din partner muligheten til å avslutte utroskapen, selv om din kjæreste ikke vil fortelle deg noe om det.

For å avdekke sannheten om digital utroskap bruker du privatetterforsker. Vi i Sveinungsen har gode metoder for å finne fakta gjennom etterforskning.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale

Hva er digital utroskap?

Vi tenker ofte at utroskap involverer en seksuell kontakt mellom to mennesker. Digital utroskap er noe annerledes, da det handler om kontakt gjennom sosiale medier og på nett generelt.

To mennesker får følelser for hverandre og de kan også få noe seksuelt ut av kontakten. Selv om de to ikke møtes fysisk.

Mange mener at digital utroskap er minst like ille som den gode gammeldagse utroskapen, der to partnere møtes fysisk.

Er det et problem?

De fleste par hevder at digital utroskap er et like stort tillitsbrudd som seksuell kontakt. Bakgrunnen for dette er at digital utroskap involverer flere følelser blant de involverte.

Partneren din opplever at noe er galt hvis du er utro på nett. Og du vil antakeligvis også vurdere denne typen for utroskap som problematisk.

Dessuten deler partene konfidensiell informasjon om privatlivet til deres partnere, som ikke aner noe om dette. Deres kjærester og samboere vet ingenting om hvilken informasjon som deles. De færreste ønsker at privatlivet deres deles med en som ofte er fremmed for dem.

Ring oss nå Bruk kontaktskjemaet her

Setter du pris på at partneren din forteller en annen kollega om dine helt personlige tanker? Nei, i ethvert forhold vil de fleste se på dette som problematisk. Utroskap på nettet er ikke noe bedre enn et one night stand etter en bytur.

Digital utroskap snakkes ikke mye om, men det er et utbredt problem med dagens teknologi.

Tegn på forelske hos kvinner. Kvinne foran en datamaskin.

Hvordan oppdager man digital utroskap?

Det er svært vanskelig å oppdage utroskap på nett og mobiltelefon. Privatetterforskere avdekker slik utroskap, men for hvermansen er det vanskelig.

Du kan be om å få se telefonen til din samboer eller kjæreste, men det er ikke sikkert at han eller hun ønsker å dele den med deg. Det er ikke nødvendigvis et tegn på utroskap, men det kan tyde på at din partner skjuler noe for deg.

Er utroskap ikke et tillitsbrudd? Jo, de fleste vil si seg enige i det.

Vi anbefaler å følge med på Facebook-aktiviteten. Hvis du oppdager at din partner er mye på  messenger samtidig som en du mistenker er det, så er du på sporet av noe.

Hvis din kjæreste primært bruker snapchat eller andre kanaler, så er det litt vanskeligere å finne ut av.

Vi som privatetterforskere bruker metoder for å finne fakta i slike saker. Vi bistår deg gjerne med etterforskning i din sak.

Ring oss nå Bruk kontaktskjemaet her

Elektronisk utroskap og digitale spor

Spor er viktig å se etter hvis du mistenker at partneren din er utro. I ethvert forhold vil man oppleve mistillit, men det betyr ikke at partneren din er utro mot deg.

Slettede meldinger er kanskje det aller viktigste sporet du skal se etter. Gå igjennom smser og Facebook-meldinger på telefonen til partneren din. Du må selvfølgelig få lov til å se på telefonen til partneren din før du gjør det.

Skjuler partneren din telefonen sin, så er det et dårlig tegn. Hvis han eller hun ikke har noe å skjule for deg, så kan du like gjerne få se telefonen. Dere som par må ha tillit. Da er det ekstra viktig å dele både telefon og annen elektronikk for å spare partneren sin for mistanker om utroskap.

Spor kan glemmes i meldinger, epost, telefonoppringninger osv.

Se også etter kontantuttak på bankutskriften i nettbanken, eller andre unormale bevegelser. Har din partner betalt for abonnement på en nettside? Har din partner betale for middag for flere en dag da hun eller han egentlig var på kontoret?

Vi som privatetterforskere finner disse spornene for deg.

Vi garanterer diskresjon og det er helt gratis å ringe oss!

Ring oss nå Bruk kontaktskjemaet her

Søyland om tegn på utroskap

Kate Elin Søyland jobber som terapaut og mener at utroskap aldri vil kunne redde et forhold. Utro eller ikke, så må alle jobbe med forholdet sitt. Men i alle forhold må man noen ganger ta en servicesjekk. Partneren din og du må rett og slett finne en god måte å kommunisere på, sier Søyland.

Utroskap på nettet er litt annerledes enn utroskap i form av en one night stand. Hva er utroskap egentlig og er det egentlig håp? Utroskap er når man bryter sitt tillitsforhold til sin partner og involverer seg følelsemessig eller seksuelt med en annen person. Det er alltid håp.

Søyland sier at tegn kan være alt fra avvisende oppførsel til at partneren din plutselig skal reise på sydentur alene. Det finnes mange tegn og mange av disse går på bruk av sosiale medier og internett. Jo mer partneren din skjuler sin kommunikasjon med omverdenen, jo viktigere er tegnet på utroskap.

Utroskap kommer av at dere som par ikke har det godt, sier Søyland.

Ring oss nå Bruk kontaktskjemaet her

Tegnene du bør se etter for å oppdage digital utroskap

Skift i ansiktsuttrykk eller atferd når de bruker sosiale medier

Følg med på partneren din når han eller hun sender meldinger eller sitter på mobilen. Endrer ansiktsuttrykket seg? Dette er et tegn på at partneren din er utro.

Endringer i vanlig brukeratferd på nettet

Hart samboeren din endret adferd på mobilen eller nettet? Lot han deg se på mobilen sin før, men ikke nå lenger? Fortalte hun deg uoppfordret hvem hun sendte meldinger til før, men ikke lenger?

Utroskap på nettet er mer åpenlyst enn det du kanskje tror. Partneren din er utro uten at du vet det.

Uvanlige e-poster, meldinger eller samtaleinnslag fra ukjente mennesker

Får din partner rare telefonopprigninger? Og forteller deg at det var noen som ringte feil?

Eller har en gammel venn plutselig dukket opp i samtalene deres? Får han meldinger fra en klassevenninne fra barneskolen? Utroskap på nettet begynner ofte med slike kontakter. Enten noen man kjenner fra gammelt av eller noen man ble venn med på Facebook i det siste.

Unormale aktivitetsmønstre som involverer datamaskinen eller mobilenheten dere

Plutselig bruker samboeren din aldri telefonen på sengekanten når hun legger seg?

Har han begynt å legge telefonen sin opp ned på stuebordet?

Noen andre har kanskje dukket opp i livet til din kjærest. Etter å ha chattet litt fører det kanskje til et fysisk møte. Noen andre dukker opp i deres liv uten at du vet det.

Ring oss nå Bruk kontaktskjemaet her

Økt interesse for privatliv og hemmelighet rundt onlineaktiviteter

Partneren eller ektefellen din ønsker plutselig å ha et privatliv på nett. Noen han eller hun aldri har brydd seg om før. Affære eller ikke, så vil du bli forundret. Det er viktig å nøste opp i slike utfordringer for å se om det virkelig er utroskap eller om din partner faktisk bare ønsker seg mer privatliv. Kanskje er det en elsker eller elskerinne involvert. Dette bør du finne ut av.

Deres onlinevenner har en tendens til å være av det motsatte kjønn

En av de tydeligste tegnene på at partneren eller ektefellen din er utro er at han har flere onlinevenner av det motsatte kjønn. Det kan være en elsker eller elskerinne, eller bare en venn. Spør om dere kan gå igjennom vennelisten sammen. Merk deg når partneren din svelger mye når hun forklarer hvem en venn er. Dette er tegn på at det er vanskelig å fortelle sannheten.

Ring oss nå Bruk kontaktskjemaet her

Hvordan avdekke utroskap?

Både fysisk utroskap, emosjonell utroskap og digital utroskap bærer preg av de samme tegnene.

Parterapeut og sexologstudent kommer alle frem til det samme hovedtrekket: Du opplever at noe ikke stemmer. Du har følelsen av at noe ikke er som det burde.

Når du tar opp temaet med partneren din ender det med krangel eller taushet.

Partneren din holder telefon sin eller personlige eiendeler for seg selv.

For å avdekke utroskap lønner det seg å hyre en privatetterforsker eller detektiv.

Parterapeut og sexologstudent, samt detektiver anbefaler at du gjør følgende:

 • Skriv ned dine mistanker.
 • Lag en oversikt over tidspunkter når utroskapen kan foregå.
 • Lag en liste over spor du kommer over.
 • Ring en privatetterforsker for å få hjelp.

Husk at når du får følelsen av at noe er feil eller noe ikke stemmer, så er det smarteste du kan gjøre å undersøke dine mistanker. Spesielt hvis du ser tegnene vi har beskrevet over. Aktualitet og validitet er den eneste måten å finne svaret.

For å styrke forholdet deres bør du komme til bunns i dine mistanker. Kanskje er det en elsker eller elskerinne. Det vet du ikke før du har undersøkt om noe ikke stemmer. Hverken krangel eller taushet vil løse problemet.

Ring oss nå
WhatsApp
Privatetterforsker Sveinungsen