Emosjonell utroskap er når en person har et emosjonelt forhold til en annen person utenfor sin monogame romantiske relasjon. Dette kan innebære å dele hemmeligheter og følelser med denne personen, å søke trøst hos dem i stedet for sin romantiske partner, eller å ha følelsesmessig avhengighet til denne personen. Emosjonell utroskap kan være så alvorlig som å forlate sin romantiske partner for denne andre personen. Eller det kan være mer subtilt, som å prioritere denne andre personen over sin romantiske partner i følelsesmessige saker. Uansett kan emosjonell utroskap være såre og sårende for den andre i forholdet. Det er viktig å være åpen og ærlig om sine følelser og behov i en romantisk relasjon for å unngå emosjonell utroskap.

Ring for et tilbud Bruk vårt kontaktskjema

Tegn på emosjonell utroskap

Det kan være vanskelig å gjenkjenne tegn på emosjonell utroskap, siden det ikke alltid involverer fysisk kontakt eller åpenbar oppførsel som er unormal. Her er noen mulige tegn på emosjonell utroskap:

 1. Endringer i oppførsel.
  En person som er emosjonelt utro kan være mer fjern eller unngå sin romantiske partner. Partneren kan være mer opptatt av den andre personen enn før.
 2. Hemmelighetsfull oppførsel.
  En person som er emosjonelt utro kan prøve å skjule sin kommunikasjon med den andre personen. Primært for å unngå å snakke om denne personen med sin romantiske partner.
 3. Følelsesmessig avhengighet.
  En person som er emosjonelt utro kan være veldig avhengig av den andre personen for emosjonell støtte og trøst. Partneren er mindre tilgjengelig for sin romantiske partner i følelsesmessige saker.
 4. Prioritering av den andre personen.
  En person som er emosjonelt utro kan prioritere den andre personen over sin romantiske partner. Eksempler er ved å planlegge aktiviteter med denne personen i stedet for sin romantiske partner.
 5. Følelsesmessig distanse.
  En person som er emosjonelt utro kan være mer følelsesmessig distansert fra sin romantiske partner. Han eller hun kan ha problemer med å vise følelser eller empati overfor sin romantiske partner.
Emosjonell utroskap

Hvis du mistenker at du eller din partner kan være emosjonelt utro, kan det være lurt å snakke med oss som privatetterforskere. Vi hjelper deg med å bearbeide følelsene og finne en løsning på problemet.

Digital utroskap

Digital utroskap refererer til å ha en romantisk eller seksuelt forhold til noen andre gjennom digital kommunikasjon. Eksempler er via tekstmeldinger, sosiale medier, e-post eller online chat-rom. Dette kan inkludere å sende flørtende meldinger, dele intime detaljer eller bilder, eller å ha virtuelle møter med denne personen. Digital utroskap kan være såre og sårende. Spesielt hvis det skjer uten at denne personen er klar over det.

Likevel er det viktig å huske på at digital kommunikasjon i seg selv ikke er utroskap. Det avhenger av hvordan den brukes og om den er i strid med avtalte regler og forventninger i en romantisk relasjon. Hvis du eller din partner mistenker digital utroskap, kan det være lurt å kontakt oss for å hjelpe dere med å bearbeide følelsene og finne en løsning på problemet.

Digitalt utroskap

Følelsesmessig utroskap

Det er ingen enkelt årsak til følelsesmessig utroskap. Det kan være mange ulike grunner til at en person velger å ha et emosjonelt forhold til en annen person utenfor sin monogame relasjon. Her er noen mulige grunner:

 1. Manglende tilfredshet i eksisterende relasjon.
  En person kan være misfornøyd med sin romantiske relasjon, og søke etter emosjonell støtte og tilknytning hos en annen person.
 2. Følelse av å være ignorert eller ikke verdsatt.
  En person kan føle seg ignorert eller ikke verdsatt av sin romantiske partner. Da kan han eller hun søke emosjonell tilknytning hos en annen person som gir dem oppmerksomhet og bekreftelse.
 3. Mangel på kommunikasjon eller konflikthåndtering.
  Dårlig kommunikasjon eller mangel på evne til å løse konflikter kan føre til at en person søker emosjonell tilknytning hos en annen person.
 4. Tiltrekning til en annen person.
  En person kan føle seg tiltrukket av en annen person, og søke emosjonell tilknytning til denne personen.
 5. Personlige problemer eller stress.
  Personlige problemer eller stress kan føre til at en person søker trøst hos en annen person. Selv om de egentlig ikke ønsker å være utro.

Det viktig å huske på at følelsesmessig utroskap er sårende for den som blir utsatt for det. Det er viktig å være åpen og ærlig om sine følelser og behov i en romantisk relasjon for å unngå følelsesmessig utroskap. Hvis du er usikker på din partner, så hjelper vi i Sveinungsen deg for å finne fakta. Først når du har fakta kan du ta beslutninger.

Ring for et tilbud Bruk vårt kontaktskjema
Privatetterforsker Sveinungsen